Waarom kiezen voor personal training

Personal training

Personal training is een 1 op 1 training met een personal trainer. Tijdens een personal training heb je een coach die je begeleidt op het gebied van beweging, voeding en mental coaching. Hij of zij heeft verstand van de fysieke gesteldheid en de mogelijkheden van het lichaam. Zo zal een personal trainer niet alleen voor lichamelijke begeleiding en invulling van je trainingsprogramma zorgen maar geeft hij of zij ook een stukje persoonlijke aandacht die ervoor te zorgt dat je op alle vlakken gesteund en gemotiveerd blijft op je weg naar een fitter lichaam.

Veel personal trainers kunnen je, naast alles op het gebied van voeding en beweging, ook helpen met blessures, pijnklachten en mobiliteit. Daarnaast is een personal trainer niet alleen een coach, maar ook een vertrouwenspersoon en bron van inspiratie en motivatie. Het gaat er uiteindelijk om dat je de beste versie van jezelf wordt!

Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en)

Personal training is meer dan alleen het individueel trainen. Een personal trainer start met het bespreken van je doelstellingen.

Dit kan variëren van het verliezen van gewicht (lichaamsvet), het verbeteren van je conditie, het opbouwen van spiermassa tot het vergroten van je kracht en het werken aan een fit en gezond lichaam.

Doordat iedereen verschillend is en niet dezelfde doelstellingen nastreeft, maakt een personal trainer een persoonlijk trainingsschema met een gerichte aanpak die bij jou past.

Wij zorgen ervoor dat jouw einddoel wordt opgedeeld in kleinere korte-termijn subdoelen. Op die manier boek je snel resultaat waarbij het behalen van ieder subdoel en stap dichter naar je uiteindelijke doel is. Door subdoelstellingen te formuleren vergroot je jouw motivatie.

Een personal trainer zoekt samen met jou de grens op

Personal training is de meest effectieve manier om je doelstellingen te behalen. Dit komt door de één-op-één begeleiding, maar ook doordat een personal trainer/coach je leert om op je tanden te bijten.

Als je altijd in de ‘comfort zone’ blijft trainen zal je resultaat niet zo snel gaan als dat je jouw persoonlijke grens opzoekt. De comfort zone is datgene wat je eigenlijk al kan (bijvoorbeeld 10 sit-ups maken). Het trainen buiten je comfort zone, oftewel de grens opzoeken van wat je nog maar net kunt volhouden, zorgt voor een snellere progressie.

Door je zelf uit te (laten) dagen kan je jouw comfort zone vergroten en ben je weer een stukje dichter bij je (eind)resultaat.

Doordat het vaak onprettig aanvoelt buiten je persoonlijke grens (comfort zone) zoek je deze ook niet graag vrijwillig op. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een presentatie wat je lastig vind, of iemand confronteren met iets lastigs. Een personal trainer zoekt samen met jou, stapje voor stapje jouw persoonlijke grens op.

IMG_7330_edited.jpg